Αισθητικές θεραπείες με PRP (facelift με PRP, θεραπεία τραυματικών ουλών και ουλών ακμής)

 

Οι θεραπευτικές δυνατότητες του PRP έχουν δημιουργήσει μια επανάσταση τα τελευταία χρόνια σε διάφορα πεδία της ιατρικής όπως η αισθητική ιατρική, η ορθοπεδική και τραυματιολογία, η οδοντιατρική, η γυναικολογία κλπ. Τι είναι όμως το PRP?

PRP σημαίνει πλάσμα αίματος πλούσιο σε αιμοπετάλια (platelet rich plasma) και προέρχεται από το αίμα του ίδιου του ασθενή. Μετά από μια απλή αιμοληψία στο ιατρείο, τo PRP παράγεται με τη βοήθεια μιας ειδικής συσκευής (φυγόκεντρος) σε λίγα μόλις λεπτἀ. Περιέχει εκτός από μεγαλό αριθμό αιμοπεταλίων, άφθονους αυξητικούς παράγοντες και πρωτείνες που προάγουν την επούλωση των ιστών, διεγείροντας την αναγέννηση των κυττάρων και την παραγωγή του κολλαγόνου αλλά και βελτιώνοντας την μικροκυκλοφορία του δέρματος. Οι εφαρμογές του PRP είναι πολλές και η μέθοδος ιδιαίτερα δημοφιλής καθότι είναι απλή, ανώδυνη και οικονομικά συμφέρουσα.

Στο διαδίκτυο συναντάμε πλέον άφθονες φωτογραφίες από αστέρες του Hollywood που έκαναν lifting προσώπου με PRP. Αυτό αποτελεί μια νέα και απλή μέθοδο κοσμετικής ιατρικής με πολύ καλά αποτελέσματα, η οποία εφαρμόζεται στο ιατρείο γρήγορα και ανώδυνα, αφήνοντας το νυστέρι στην άκρη… Στηρίζεται στην έγχυση του PRP σε διάφορα σημεία του προσώπου και του λαιμού και μπορεί να συνδυαστεί σε κάποιες περιπτώσεις με botox ή και με υαλουρονικό οξύ. Με την τεχνική αυτή αναγεννάται το δέρμα και αποκαθίσταται η ελαστικότητά και το χρώμα του, ενώ τονώνεται ταυτόχρονα ο όγκος του, βελτιώνοντας αισθητά τις ρυτίδες. Το πρόσωπο λαμβάνει έτσι μια φρέσκια και νεανική όψη.

To PRP προσφέρει επίσης πολύ καλά αποτελέσματα στη θεραπεία των ουλών (μετά από τραύμα ή επέμβαση) αλλά και της ακμής.