Το υαλουρονικό οξύ είναι μια ουσία που υπάρχει στον οργανισμό μας και αποτελεί μάλιστα το κύριο συστατικό του εξωκυττάριου χώρου του δέρματος, προσδίδοντας σε αυτό ελαστικότητα και πληρότητα. Με τη γήρανση, μειώνεται η περιεκτικότητα του δέρματος σε υαλουρονικό οξύ και ἐτσι διαταράσσεται ο όγκος και το περίγραμμα των δομών του προσώπου, ενώ εμφανίζονται ρυτίδες.

 

Η έγχυση του υαλουρονικού οξέος στο δέρμα του προσώπου γίνεται με μία μικρή βελόνα και ενδείκνυται όταν απαιτείται αύξηση του όγκου επιφανειακά ή σε βαθύτερα στρώματα ἠ ακόμη και για διόρθωση ουλών. Παραδείγματα εφαρμογών του υαλουρονικού οξέος είναι η δημιουργία περιγράμματος και αύξηση του όγκου του άνω και κάτω χείλους, η εξάλειψη έντονων ρινοχειλικών αυλάκων, η εξάλειψη των ρυτίδων ανάμεσα στα φρύδια, η βελτίωση της εμφάνισης της περιοχής κἀτω και γύρω από τα μάτια, το «σβήσιμο» των ρυτίδων γύρω από το στόμα (ρυτίδες του καπνιστή), η βελτίωση της εμφάνισης βαθειών ουλών κλπ.

 

Η δράση του υαλουρονικού οξἐως δεν είναι μόνιμη αλλά διαρκεί από 9 μέχρι 12 μήνες. Πρόκειται για μια πολύ ασφαλή μέθοδο με θεαματικά ἀμεσα αποτελέσματα εφόσον εφαρμοστεί σωστά.