ΜΕΤΑΜΟΣΧΕΥΣΗ ΜΑΛΛΙΩΝ

ΜΕΤΑΜΟΣΧΕΥΣΗ ΜΑΛΛΙΩΝ ΜΕ ΤΗΝ ΜΕΘΟΔΟ FUE
H πιο σύγχρονη μέθοδος εμφύτευσης μαλλιών με εφαρμογή στο τριχωτό της κεφαλής, στα φρύδια αλλά και στο μούσι

 Η μέθοδος FUΕ αποτελεί αυτή τη στιγμή ό,τι πιο σύγχρονο στη μεταμόσχευση μαλλιών παγκοσμίως. Με την τεχνική αυτή και με τη βοήθεια πολύ λεπτών και εξειδικευμένων εργαλείων λαμβάνονται επιλεκτικά και  στοχευμένα, χιλιάδες μοσχεύματα τριχών από το κεφάλι του ασθενούς χωρίς να γίνονται τομές με νυστέρι. Έτσι δεν προκύπτει ουλή ενώ επιπλέον μπορούν να εμφυτευθούν μεγάλες περιοχές του κεφαλιού, κάτι που παλαιότερα ήταν αδύνατο. Η μέθοδος αυτή απαιτεί ιδιαίτερη εξειδίκευση και είναι τεχνικά πολύ απαιτητική.

 

Η μεταμόσχευση σήμερα είναι δυνατή όχι μόνο στο τριχωτό της κεφαλής αλλά και στα φρύδια και στο μούσι, είναι απόλυτα ασφαλής και παρέχει εξαιρετικά αποτελέσματα με εγγυημένη επιτυχία. Οι τρίχες που αναπτύσσονται μετά από τη μεταμόσχευση δε διαφέρουν σε τίποτα από τις ήδη υπάρχουσες, με αποτέλεσμα η εμφάνιση να είναι τελείως φυσική. Επίσης, μετά από την ολοκλήρωση της επούλωσης δεν υπάρχει κανένας περιορισμός των ασθενών καθότι οι νέες τρίχες είναι βιολογικά και μηχανικά ακριβώς ίδιες με τις ήδη υπάρχουσες.

 

Η επέμβαση γίνεται με τοπική αναισθησία και είναι σχετικά ανώδυνη. Τα φάρμακα της τοπικής αναισθησίας που χορηγούνται με μια ειδική τεχνική καλύπτουν απόλυτα τον πόνο κατά τη διάρκεια του  χειρουργείου. Μετά από την επέμβαση οι περισσότεροι ασθενείς χρειάζονται ένα κοινό παυσίπονο για μια μόνο φορά και από την επόμενη κιόλας μέρα δεν υπάρχει ο παραμικρός πόνος.

 

Η μεταμόσχευση με τη μέθοδο FUE παρέχει τα εξής δύο σημαντικά πλεονεκτήματα:

 

  • Πρώτον, την απουσία της ουλής που είναι ορατή στους ασθενείς που υποβλήθηκαν σε μεταμόσχευση με την κλασσική μέθοδο με το νυστέρι.
  • Δεύτερον, τη δυνατότητα λήψης μεγάλου αριθμού μοσχευμάτων και την κάλυψη εκτεταμένων περιοχών φαλάκρας.

 

Αυτό είναι δυνατό μόνο με τη μέθοδο FUE, διότι η κλασσική μέθοδος με νυστέρι αυτονόητα περιορίζει τον αριθμό των μοσχευμάτων που μπορούν να ληφθούν αφού η λωρίδα δέρματος που αφαιρείται είναι αναγκαστικά περιορισμένων διαστάσεων. Κάθε ασθενής που δεν έχει σοβαρά προβλήματα υγείας μπορεί να υποβληθεί σε μεταμόσχευση μαλλιών.

Η λήψη πλήρους ιατρικού ιστορικού και η προσεκτική εξέταση είναι απαραίτητα βήματα για την επιλογή των ασθενών.

Η ασφάλεια των ασθενών αποτελεί την ύψιστη προτεραιότητα μας. Το κόστος της μεταμόσχευσης μαλλιών με τη μέθοδο FUE διαμορφώνεται στο ιατρείο μας ανάλογα με τον αριθμό των απαιτούμενων μοσχευμάτων.